Amsterdam kunst en cultuur

Amsterdam herbergt een ware schat aan cultuur. U zult dan ook niet de eerste en zeker niet de laatste zijn die naar Amsterdam komt om één van de vele musea te bezoeken. Vooral de kunstwerken van Nederlands beroemdste schilders, evenals de andere aspecten van hun leven die hier aan bod komen, zijn echte publiekstrekkers. Het is hier dan ook een waar paradijs voor de echte kunstliefhebber. Wat zijn nu eigenlijk de beste musea van Amsterdam, wat zijn de plekken die u echt bezocht moet hebben?

Rijksmuseum

Dit is een van de grotere musea gevestigd in Amsterdam en na een jarenlange renovatie sinds kort weer geopend en als herboren.

Anne Frank huis

Deze locatie verteld een bijzonder verhaal over een donker stuk Nederlandse geschiedenis. Het dagboek van een Joods meisje dat hier jaren ondergedoken zat tijdens de Tweede Wereldoorlog werd wereldberoemd en zo ook het dagboek dat zij schreef.

Rembrandthuis

Rembrandt HouseIn dit huis in Amsterdam, nu monumentaal, woonde in de zeventiende eeuw één van Nederland bekendste schilders gedurende een aantal jaren, Rembrandt van Rijn.

Van Gogh Museum

Het Van Gogh Museum heeft de grootste collectie kunstwerken van Van Gogh. Meer dan welk ander museum ter wereld. Buiten dat om wordt er ook veel aandacht besteed aan de zeer aparte leefstijl van dit andere Nederlandse kunsticoon.

Dit is nog lang niet alles, want Amsterdam barst van de musea. Zo zijn er bijvoorbeeld nog het Amsterdam museum, het Hermitage Amsterdam, het Joods Historisch museum, NEMO Science Center, het EYE Film museum en het Stedelijk museum. Kortom, als u echt alle musea in Amsterdam uitgebreid aan bod wilt laten komen mag hier gerust een week voor uitgetrokken worden. We hebben het hier immers alleen over de grotere musea, om nog maar te zwijgen over de kleinere tentoonstellingen, galerijen en exposities die overal in de stad wel te vinden zijn.