Cultuur in Nederland

Hoe zit het nu met de cultuur in Nederland zelf, wat is daar eigenlijk nog van over? Wel, meer dan over
het algemeen waarschijnlijk gedacht wordt. Ondanks dat het door het eigen volk nog wel eens ondergewaardeerd lijkt te worden, is er een ware schat aan cultuur te vinden, in bijna iedere uithoek van ons kleine, maar fijne land. Lees gauw verder om de dingen die er toch wel uitspringen te horen;

Molens

Molens zijn lang niet alleen in Nederland te vinden, het zijn dan ook de poldermolens die het tot een ware attractie maken. Deze pompen in tegenstelling tot ┬┤gewone┬┤ windmolens het water naar een hoger niveau en zijn een echte trekpleister voor vele bezoekers.

Tulpen

netherlands tulipsNet als molens zijn tulpen zeker niet alleen in Nederland te vinden. Vaak wordt dit echter wel gedacht door de buitenwereld. De planten komen wel prima tot hun recht in het Hollandse klimaat. Dit, gecombineerd met de Nederlandse handelsgeest, maakt het wel tot het grootste exportlanden voor de tulp wereldwijd. Iedere lente weer zijn er talloze tulpenfestivals waarvan de Keukenhof in Lisse de grootste en bekendste is. Het trekt jaarlijks vele bezoekers van over de hele wereld.

Klompen

Een meer Nederlands symbool dan de klomp bestaat eigenlijk niet. In het buitenland wordt vaak nog aangenomen dat iedereen hier non stop op klompen loopt, dit is uiteraard een beetje overdreven. Al worden ze hier en daar nog zeker wel gedragen, u zult echter niet de hele dag door mensen tegenkomen die daadwerkelijk klompen dragen.

Dijken

Geboren uit noodzaak zijn onze wereldberoemde dijken. Wie kent er nu niet het verhaal van de jongen die met zijn vinger een gat in de dijk dichtte? Het is wereldberoemd. Buiten de goede verhalen om geven ze het landschap en algehele uiterlijk van Nederland een beeld dat niet zo gauw ergens anders te zien is.