De pracht van Nederland : Culturele en natuurlijke schoonheid van een laag gelegen land

Wat is er nu mooier dan een ochtend waarop de dauw nog op de weilanden staat, het lekker fris is en het zonnetje net doorkomt? Eigenlijk maar weinig. Het is een voorbeeld van pure Nederlandse schoonheid. Dit beeld is vaak te zien, niet op de laatste plaats door de extreem lage ligging van het land. Wie in het buitenland vertelt dat wij altijd onder de zeespiegel liggen wordt meestal eerst een paar keer goed voor gek verklaard voordat het door begint te dringen. Het is dan ook wel apart. Dit bracht natuurlijk allerlei moeilijkheden met zich mee. Deze zijn opgelost door dijken, deltawerken en andere maniereport of Rotterdamn om het water tegen te houden. Als gevolg zijn Nederlanders graag gezien over de hele wereld om te helpen met baggeren, het bouwen van waterwerken en talloze andere klussen die in en om het water moeten gebeuren.

Deze ligging heeft dan ook geleid tot het ontstaan van een aantal van de typische symbolen van de Nederlandse cultuur. De molens, dijken, grachten en kanalen zijn hier enkele voorbeelden van. Nederland zal dan ook voor altijd onlosmakelijk met water verbonden zijn. Dit geldt niet alleen voor onze symbolen, maar ook voor het feit dat letterlijk bijna overal waar iemand komt water te zien is. De natuurlijke schoonheid van dit verschijnsel is iets wat aantrekkingskracht heeft op vele mensen. We hebben met Zeeland dan nog een provincie die als het ware omringd is door water. Tevens is de haven van Rotterdam één van de allergrootste ter wereld. Hiervandaan worden dingen vervoerd naar plekken die in werkelijk iedere uithoek kunnen liggen. De oppervlakte is immens. Dat zijn allemaal dingen die vanwege het water mede mogelijk gemaakt zijn. Ondanks dat het altijd moeilijk is geweest om te leven in een dusdanige omgeving omringd door water, heeft men het toch altijd voor elkaar gekregen in Nederland.

Om al deze mooie plekken te bezoeken, heeft Nederland een uitgebreid spoornetwerk gebouwd. Hierdoor kan er ongehinderd, van noord naar zuid, en van oost naar west gereisd worden. Met een smartphone in de hand kunnen we via applicaties, zoals JackpotCity app, de tijd verdrijven, en voor je het weet, sta je weer op een wondermooie plek.