Het vieren van het tachtig jarig bestaan van de tulpentijd festival parade

tulip time festival paradeDe lenteperiode is een groot feest in Nederland. Als het weer meezit schijnt de zon bij een aangename temperatuur, staat alles in bloei en geeft dat vaak de meest prachtige beelden. Voor normale Nederlandse burgers is dat misschien een alledaags beeld, voor anderen geldt dat het wel degelijk iets heel bijzonders is. Mensen komen van heinde en verre om dit mooie verschijnsel eens met de eigen ogen te aanschouwen. Enige timing is hierbij zeker wel geboden, het seizoen duurt immers vaak maar een maand of twee in totaal.

Gezien de brede interesse in onze bloemen, en dan tulpen in het bijzonder, wordt er in deze periode als vanzelfsprekend aan alle kanten aandacht besteed aan de zogenoemde bloesem. Tulpen festivals, parades en ontelbare andere evenementen staan hier allemaal van in het teken. De prachtige kleuren, uitgestrekt over eindeloos grote velden die door het vlakke land zeer goed te zien zijn geven een prachtig beeld van het landschap.

De tulp is zo bekend dat er in Amsterdam zelfs een waar Tulpenmuseum is gevestigd. Het voordeel hiervan ten opzichte van de andere attracties is dat het wel weer het hele jaar geopend is. Iemand die buiten de bloeiperiode komt kan dus ook nog voldoende over tulpen leren. Al is het natuurlijk wel het leukste om in de echte periode zelf Nederland te bezoeken.

De regio┬┤s in Nederland waar de meeste tulpen gezien kunnen worden zijn toch wel de Noordoostpolder in Flevoland, De kop van Noord-Holland in de gelijknamige provincie en in Zuid-Holland, vaak vlakbij de kust. Hier in de buurt vindt ook de Keukenhof jaarlijks plaats, tevens de grootste bloemententoonstelling ter wereld, maar vooral de bekendste. Toch zijn er vele andere evenementen die kunnen boeien, zoals verscheidene parades en tulpenfestivals door het hele land. Er is keuze genoeg. Het seizoen voor de tulpen is over het algemeen van half maart tot half mei, afhankelijk van het weer.