Holland cultuur

Holland cultureWaar denkt men aan bij de cultuur van Holland? Het kan zoveel zijn. Tulpen, kaas, molens, dijken en grachten. Allemaal zijn ze dingen die Nederland uniek maken. Uniek in haar soort. Dit komt terug in de cultuur. Veel van die dingen zijn authentiek. Ze zijn dan ook niet of nauwelijks in andere landen te zien. Maar wat definieert nu eigenlijk de de Holland cultuur? Wat is nu zo typisch Nederlands en waarom dan wel?

Het is buiten al deze kenmerken om vooral de manier van denken en van doen die verschilt van veel andere landen. Nu is het natuurlijk wel zo dat dit lang niet voor elke Nederlander geldt, we willen dan ook zeker niemand stereotyperen. Maar in het buitenland heeft de gemiddelde Nederlander de naam vrij gierig te zijn. Net zoals de naam altijd een mening te hebben en niet te schromen om deze te uitten. Aan de andere kant worden we aanschouwd als zeer openhartig, zeg maar gerust als een van de meest progressief denkende landen ter wereld.

De combinatie maakt het alleen maar leuker. Gevolg is dat voor velen de Nederlanders en hun gedachtegang misschien maar moeilijk te begrijpen zijn. Dit komt niet alleen omdat we kroketten uit de muur eten, maar heeft ook van doen met onze opvattingen over vele andere zaken. Het zal u echter geen verbazing scheppen dat men toch een vrij goede naam heeft in de rest van de wereld. Dit is onder anderen te danken aan de goede handelsgeest, de vrije opvattingen en de gastvrijheid.

We spreken zelfs een buitenlandse taal als toeristen bij ons het land in komen. Dit is op de meeste plekken toch anders geregeld, en wel precies andersom. Toch zal ook daar menig Nederlander zich aanpassen en met een toeristisch woordenboek zo goed als het gaat op pad gaan om zo toch goed beslagen ten ijs te komen.