Hollandse charme en historie in Arnhem, Nederland

De hoofdstad van de Gelderse provincie heeft een hoop van zijn schoonheid te danken aan de prachtige ligging. Niet ver van de Duitse grens, langs de Rijn en in Arnhemeen heel licht glooiend gebied ligt deze stad, die in de top 15 van grootste steden van Nederland is terug te vinden. De stad heeft in totaal dan ook meer dan 150000 inwoners.

Historie

Vooral na de Tweede Wereldoorlog heeft het onderste deel van Arnhem, wat Zuidelijker lag, zich in rap tempo ontwikkeld. Dit is waaraan de stad haar groei grotendeels te danken heeft. Er kwamen verschillende wijken bij waardoor het inwoneraantal steeg evenals de bedrijvigheid. Ook werden de wegen en het openbaar vervoersnetwerk verbeterd, wat het eenvoudiger maakte Arnhem te bezoeken of voor de Arnhemmers zelf om van A naar B te reizen.

Tegenwoordig

De goede ligging is ook een sterke, tevens strategisch goede eigenschap van de stad. Aan beide kanten omringt de stad de Rijn rivier en ook is het één van de laatste grote steden in Nederland voor de Duitse grens gepasseerd kan worden. Het Treinstation van Arnhem is dan ook een belangrijk knooppunt geworden. Er kunnen vandaag de dag dagelijks meer dan 100.000 reizigers gebruik van maken na de laatste renovatie. Een aantal delen van de stad worden gerenoveerd of opnieuw ingericht om meer woningen en een aangenamer stadsbeeld te bewerkstelligen.

Bezienswaardigheden

In een stad als Arnhem is altijd wel wat te zien, maar bepaalde bezienswaardigheden springen er zeker bovenuit. De Burgers Zoo is er hier een van. Het is een grote dierentuin die al meer dan honderd jaar bestaat en bezoekers uit het hele land trekt. De Historische Kelders zijn een gangenstelsel onder het centrum die gerestaureerd zijn zodat ze bezichtigd kunnen worden. Arnhem is ook nog eens de thuishaven van een Openluchtmuseum en van het Nederlands Watermuseum.