Nederlandse wereld erfgoed locaties

Een land met de geschiedenis van Nederland mag natuurlijk niet ontbreken op de wereld erfgoed lijst van UNESCO. Het land is dan ook prima vertegenwoordigd met maar liefst tien Nederlandse wereld erfgoed locaties verspreid over het hele land en soms ver daar buiten. Een aantal van deze locaties worden voor een stuk gedeeld met omliggende landen, maar dit mag de pret zeker niet drukken.
Onder deze locaties vallen vooral een aantal plekken die typisch zijn te noemen voor de Nederlandse cultuur in het algemeen. Neem bijvoorbeeld de grachtengordel van Amsterdam, die in 2010 aan de lijst werd toegevoegd. Al zijn het misschien niet eens zozeer Nederlanders zelf die hun land hier gelijk mee associëren, dan zijn het toch zeker wel de vele buitenlandse bezoekers die jaar in en jaar uit naar Nederland komen om dit te bezichtigen.
windmills of Kinderdijk-ElshoutDit bovenste geldt eveneens voor de volgende locatie die wij benoemen. Dit zijn namelijk de molens van Kinderdijk-Elshout. Voor de meeste toeristen die ons land aandoen kan een trip naar deze bezienswaardigheid bijna niet ontbreken. Eerlijk is eerlijk, het is dan ook prachtig om de molens eens een keer van dichtbij te bekijken.

De Waddenzee staat ook op de lijst, hoewel deze niet exclusief Nederlands is, we delen hem immers met Duitsland en Denemarken. Toch is dit ook een echte trekpleister voor bezoekers. Het wordt dan ook gezien als één van de mooiste stukjes natuur die Nederland te bieden heeft. Zoals we al eerder gemeld hadden heeft Nederland in totaal 10 wereld erfgoed locaties, om de lijst compleet te maken noemen we hier de zeven op die nog ontbraken;

  • Stelling van Amsterdam
  • Rietveld Schröderhuis te Utrecht
  • Droogmakerij De Beemster, gelegen in Noord-Holland
  • Van Nellefabriek te Rotterdam
  • ir. D.F. Woudagemaal in de buurt van Lemmer
  • Schokland en omgeving, de Noordoostpolder
  • Historische centrum van Willemstad, Curaçao.