Tien dingen die geweldig zijn aan Nederlanders

Sommigen zullen zich ergeren aan het gedrag van Nederlanders, meestal zijn dit de medelanders. Buitenlandse mensen zullen het juist vaker fantastisch vinden om te zien hoe mensen hier op een eigenwijze manier hun eigen dingen blijven doen. We hebben dan ook vele eigen gebruiken en idealen die vrij speciaal zijn voor de meeste buitenstaanders. Hier zijn tien dingen die geweldig zijn aan Nederlanders, althans dat vinden wij!

Hollands eten

Dutch foodStamppot, hagelslag of een kroket uit de muur, het kan alleen in Nederland, onze keuken is een attractie op zich.

Het weer

We kunnen er allemaal ongelofelijk over klagen maar het heeft ook zeker zijn charmes, ons afwisselende weer. Zeker als in de lente de eerste zonnen stralen doorkomen en iedereen gelijk de korte broek aandoet bij tien graden.

Gordijnen

Privacy staat niet heel hoog in het vaandel. Bij menig huishouden staan de gordijnen wagenwijd open en kan heerlijk naar binnen gegluurd worden door iedere voorbijganger.

Lengte

Vaak omschreven als het langste volk ter wereld, dat is goed merkbaar. Nederlanders zijn uitzonderlijk lang.

koffie

In tegenstelling tot sommige landen staat de koffie in nagenoeg ieder huishouden klaar. We zijn dan ook een van de grootste koffiedrinkers ter wereld.

Vrijheid van meningsuiting

Iedereen mag vinden wat hij of zij vindt zonder daarvoor veroordeeld te worden door een ander.

Koningsdag

Op de nationale feestdag kleurt alles en iedereen oranje. Ieder jaar op 27 april wordt er tot in iedere uithoek van het land een dag feest gevierd.

Fietsen

Nergens ter wereld zijn zoveel fietsen en worden er zoveel gebruikt. Het is dan ook het meest gebruikte vervoersmiddel in het hele land.

Nuchterheid

Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg. Buiten het langste volk is de Nederlander naar alle waarschijnlijkheid ook het meest nuchtere volk wat er te vinden is.

Talen

Dankzij goede scholing spreekt menig Nederlander Engels, en soms nog Duits of Frans daarbij.